torsdag 25 mars 2010

Flanellografäventyren och framtiden

Jag ska producera och sälja flanellografäventyr och temat blir varken bibliska historier eller klassiska sagor. I stället handlar det om modern miljöundervisning, så kallad undervisning om Hållbar utveckling, som syftar till att göra barnen kompetenta att hitta lösningar på framtidens problem själva. Att barn klarar av det bevisade de dagligen för mig när jag var naturumsansvarig i Västervik, men de kan behöva träna sig för att det ska bli naturligt att agera.

Med ett Lekotopäventyr till hands kommer en pedagog på ett enkelt sätt kunna samla en barngrupp för en stunds äventyrsdiskussion om Hållbar utveckling utan att behöva ägna sig åt planering och förberedelser i förväg.

Hållbar utveckling: "Utveckling som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov." (F.N. Brundtlandrapporten)

2 kommentarer:

  1. Fantastisk idé, och verkligen något som behövs om vi ska ha kvar vår värd.

    Grattis till ditt pris och om du har info som jag kan lämna ut om ditt företag så tar jag gärna emot det. Kram från oss i Blankaholm

    SvaraRadera
  2. Tack, Kim! Jag har inte tagit fram något informationsmaterial ännu, utan det blir den här bloggen som är den bästa informationskanalen tills vidare. Men det kommer...! Kram Annika

    SvaraRadera