torsdag 1 april 2010

"Copenhagen cycle chic"

Snacka om Hållbar utveckling!

I Köpenhamn cyklar alla. Se den här cykelbilden (Three generations) på riktigt, och många fler, på:

www.copenhagencyclechic.com

tisdag 30 mars 2010

Välja bolagsform

Vilken bolagsform som passar mig beror på omsättning, om jag ska ha delägare, hur viktigt namnskyddet är, vilken grad av personligt ansvar jag är beredd att ta, med många mer saker! Jag har träffat en auktoriserad redovisningskonsult på Garpek och diskuterat allt det här. Aktiebolag har många fördelar om man räknar med att komma upp i en ordentlig omsättning inom några år. En nackdel är kostnaden för revisorn som krävs. Man kan naturligtvis smyga igång med en enskild näringsverksamhet och sedan övergå till AB, men ombildningen medför nytt organisationsnummer och alla ingångna avtal måste tecknas om och alla kunder och leverantörer underrättas. I mitt fall är det mycket som talar för aktiebolag direkt!

...Och priset för en sådan här första rådgivning? - 0 kr om du vänder dig till en redovisningsbyrå med lite stil!

måndag 29 mars 2010

Designers, konsulter och ...vandrande pinnar

Idag har jag tagit kontakt med en grafisk designer och en ekonomisk redovisningskonsult - viktiga områden att ta itu med vid företagsstart, men som på något vis hamnat underst på att-göralistan hittills. Jag kastar ett öga på dagens mailkorrespondens. Där finns också turistchefen angående några föreläsningsanteckningar, illustratören angående helgens tidningsartikel och Agneta, min goda innovatörskollega, angående att träffas snart. Men också vandrandepinnar.nu då jag ska på 10-årskalas och vill ha en överraskning med mig!

Ja, så här ser det säkert ut i de flesta utkorgar efter en arbetsdag; arbetsmässiga och privata ärenden om vartannat, men som företagare kan det bli en alldeles särskild, härlig blandning av kontaker på en dag.

"Mingelteknik och utomhuspedagogik"

Jodå, sådana konferenser finns! I tisdags klafsade tjugofem glada kvinnor omkring i landskapet kring Fredensborgs Herrgård söder om Vimmerby. Jag var en av dem och mingelexpert Åsa Nylander en annan. Tillsammans med vett & etikettexpert Mats Danielsson lärde hon ut tekniker för affärsmingel och nätverkande i samarbete med Nationellt centrum för utomhuspedagogik. Du kan bli inbjuden till många matnyttiga kurser som den här, som är helt gratis, om du går med i något nätverk för företagare.